En rejäl gömma av rabarber och chèvre ger spännande smak i de här färsbullarna.


4–6 personer
1 000 g lammfärs
1 gul lök
2 dl havregryn
2 dl kallt kaffe
2 ägg
1/2 tsk cayennepeppar
havssalt
vitpeppar
rapsolja till stekning

 

Rabarber- och chèvrefyllning
1 stjälk rabarber
1 msk råsocker
100 g chèvreost

Sås på rädisa och chèvre
2 dl crème fraiche
100 g chèvreost
2 dl finhackad rädisa
havssalt
svartpeppar


Hacka och stek löken mjuk i lite olja. Blanda med havregryn, kaffe, ägg och cayennepeppar och låt svälla några minuter.

Mixa alltsammans i matberedare till en slät smet.

Blanda ner i färsen och smaksätt med salt och peppar.

Skär rabarbern i 1/2 cm skivor. Fräs rabarberskivorna i lite olja och socker tills de är knappt mjuka. Smula ner chèvren och rör om.

Rulla köttfärsen till stora köttbullar, gör ett hål i mitten med tummen, lägg i fyllningen och täpp till hålet med köttfärsen.

Lägg i ugnsfast form eller stora muffinsformar och stek i ugnen på 175 grader i 15–20 minuter.

Servera med rostad potatis och såsen på rädisa och chèvre här nedan.

Sås på rädisa och chèvre

Vispa crème fraichen till fluffig konsistens. Mosa chèvren med en gaffel och rör ut den i den vispade crème fraichen. Blanda ner den finhackade rädisan.

Smaka av med salt och peppar.

Lammfärsbulle med rabarber- och chèvrefyllning
Lammfärsbulle med rabarber- och chèvrefyllning. Foto: Ingvar Eriksson