En rejäl gömma av rabarber och chèvre ger spännande smak i de här färsbullarna.
4–6 personer | Rabarber- och chèvrefyllning Sås på rädisa och chèvre |
Hacka och stek löken mjuk i lite olja. Blanda med havregryn, kaffe, ägg och cayennepeppar och låt svälla några minuter.
Mixa alltsammans i matberedare till en slät smet.
Blanda ner i färsen och smaksätt med salt och peppar.
Skär rabarbern i 1/2 cm skivor. Fräs rabarberskivorna i lite olja och socker tills de är knappt mjuka. Smula ner chèvren och rör om.
Rulla köttfärsen till stora köttbullar, gör ett hål i mitten med tummen, lägg i fyllningen och täpp till hålet med köttfärsen.
Lägg i ugnsfast form eller stora muffinsformar och stek i ugnen på 175 grader i 15–20 minuter.
Servera med rostad potatis och såsen på rädisa och chèvre här nedan.
Sås på rädisa och chèvre
Vispa crème fraichen till fluffig konsistens. Mosa chèvren med en gaffel och rör ut den i den vispade crème fraichen. Blanda ner den finhackade rädisan.
Smaka av med salt och peppar.